Hoppa till innehåll

Utan er inget

Jag har packat 130 kilo som ska till barnen i Monrovia. Jag vet inte för vilken gång i ordningen. Men det jag vet är att det är tack vare er som jag kan göra det här. Tack vare er och alla saker som ni skänkt. * * * Den här resan – min resa i … Continued

pack2

Jag har packat 130 kilo som ska till barnen i Monrovia. Jag vet inte för vilken gång i ordningen.

Men det jag vet är att det är tack vare er som jag kan göra det här.

Tack vare er och alla saker som ni skänkt.

* * *

Den här resan – min resa i Liberia, min resa med barnen, min resa med er läsare – är inte slut. Däremot är tiden med min blogg här på Café slut. Den har varit ett stort äventyr bara i sig och jag vill härmed rikta ett stort tack till Cafés chefredaktör Jens Stenberg samt till alla er som följt mig.

Framöver kommer ni kunna följa mig på Expressens nya utrikessajt Geo, där jag skrev ett långt reportage häromdagen: Jag mötte livet i döden. Det kommer börja med en artikelserie som heter ”Brev från Liberia”. Det har precis rapporterats om ett nytt ebolafall i Liberia, så tyvärr är inte heller ebolan över. Det finns mycket att följa upp. Häng på!

Stor kram från mig, Gloria och ungarna i Monrovia!

* * *

Vill du fortfarande bidra så funkar det att Swisha över slantar till: 0707565556

Pengarna kommer användas till husbygge, myggnät, Glorias sjukhuskostnader, mat, Esthers tak, skolavgifter osv. 

pack1
Kulörklickar!

pack3
Tjejerna älskar färgglada kjolar.

pack4
Har fått en väska som Kajsa Bergqvist brukade ha med sig på sina tävlingsresor! Så glad för den!!

pack5
Fått massa fotbollsskor och vanliga skor. Jag har en idé om att jag ska ta mig till Westpoint med lite fotbollsskor … Det är Liberias största slum och en stor misär. Killarna spelar alltid fotboll där på strandtungan, bland kiss och bajs och sopor … Hygienen är noll. Deras leenden när de spelar fotboll omätligt.

pack6
Tjejen som får denna kommer bli glad …

pack7
Två av fyra trunkar … kommer bli en tung, tidig morgon på flygplatsen.

pack8
Ska bli så kul att ge bort denna!

pack9
Fjärde trunken …

pack10
Laptops!!!

pack11
Mobiler!!!

pack12
Väldigt många och fina miniräknare.

pack13
Det här påminde mig mycket om min egen barndom och skoltid … att sitta och sortera in pennor, sudd, passare, linjaler, överstrykningspennor, stiftpennor, stift i pennfodral … Känns lyxigt. Kunskap och kunskapsinhämtande är kanske livets största lyx.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.