Annons

Magda Gad
Magda Gad är internationell frilansjournalist och debattör. Här tar hon med dig till världens bortglömda platser och ger dig sanningarna som politikerna inte vill avslöja. Frågor och förslag på granskningar mejlas till [email protected].

Annons
 

UD avråder från alla resor med Magda Gad

bild

 

Så här, ett par dagar före inresa till ”UD avråder från alla resor”-land, brukar Niclas Hammarström och jag ringa varandra och checka av:

– Har du mitt gula febern-kort?

– Jag skrev ut ditt försäkringspapper.

Annons

– Har du tagit malarian?

– Du får bättre kurs på de nya 100-dollarsedlarna.

– Hur stor plats tar skyddsdräkterna?

Sedan slutar det alltid med att jag räknar upp vad jag har packat för att kolla av att vi båda har med oss allt. Niclas säger ”hm” på sitt korta vis – och sedan dyker han upp med hälften av grejerna. Och dubbelt så mycket kameraprylar som sist.

* * *

Nu ringer det inte i telefonen.

Den här gången åker jag ensam.

 

packkBästa packtipset: Zip-påsar.

packI vanliga fall reser jag alltid, ALLTID med enbart en ryggsäck som handbagage, oavsett hur många veckor jag ska vara borta. Men till ebola-land gäller inte denna regel, och inte heller den vanliga packningen.

  CAFÉ på Facebook    CAFÉ på Twitter    Café på Instagram    Café på Youtube    Café på Spotify
Dela (202)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar