Annons

Magda Gad
Magda Gad är internationell frilansjournalist och debattör. Här tar hon med dig till världens bortglömda platser och ger dig sanningarna som politikerna inte vill avslöja. Frågor och förslag på granskningar mejlas till [email protected].

Annons
 

Jag mötte livet i döden

magdamonrovia

Det är två dagar kvar tills jag ska åka hem. Hur lämnar man en sexårig flicka som sitter och skriker att hon vill dö? Som är utfryst av grannarna, som inte kallas för sitt namn utan för den sjukdom hon har haft.

Annons

Det är mitt jobb. Att lämna barn som vill dö, att åka hem och skriva om dem. Att inte ingripa.

Den här dagen bestämmer jag mig för att inte göra mitt jobb.

Den här dagen bestämmer jag mig för att försöka rädda ett barn.

Ni som har följt mig här vet redan mycket. Men jag har ändå sammanfattat det. Min tid i ebolans Liberia. Varför ebolan bröt ut. Varför den inte stoppades. Att korruptionen gjorde att liberianer arbetade gratis. Varför barnen inte fick hjälp. Och hur resan påverkade mig.

Läs gärna texten och dela, den finns här på GEO.

puff

  CAFÉ på Facebook    CAFÉ på Twitter    Café på Instagram    Café på Youtube    Café på Spotify
Dela (411)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar