Magda Gad

Magda Gad

Magda Gad

Magda Gad är internationell frilansjournalist och debattör. Här tar hon med dig till världens bortglömda platser och ger dig sanningarna som politikerna inte vill avslöja. Frågor och förslag på granskningar mejlas till gad_media@hotmail.com.

Ett ärr i mitt hjärta

Magda Gad  |  Publicerad 2015-03-12 00:01  |  Lästid: 2 minuter
IMG_5721

Det har inte kommit några ord från mig sista veckan. Orden har varit slut. För första gången har jag inte kunnat skriva om det jag varit med om.

Det hände något för en vecka sedan. Något som jag kommer bära med mig för alltid. Jag kommer bära det som ett ärr i mitt hjärta. Ett ärr som alltid kommer skava.

Jag trodde inte att det skulle hända. Så mycket död som jag har sett. Så mycket lidande som jag har sett. Men den här gången tog det stopp. Den här gången sprack hjärtat.

* * *

Jag kommer skriva om det. När orden kommer. Jag kommer skriva det direkt till henne. Till den flicka som allt handlar om.

Till den flicka som jag aldrig kommer glömma. Trots att jag inte ens vet hennes namn.

Kanske är det därför orden inte kommer. För att de känns så viktiga. För att det är det enda som jag kan göra. Skriva din historia. För dig. Du. Vem du än var. Dig som jag aldrig kommer glömma. Dig som jag inte kunde rädda.

* * *

Och det är inte det enda som hänt sista veckan. När jag precis flyttat in i min nya lägenhet i Monrovia var det dags att packa väskorna igen. För att åka bort. Bort till Stockholm. En plats som länge var mitt hem men som nu är en transithall.


Jag ska vara här några dagar. Blank Spot är i hamn, redaktionen måste sättas ihop. Arbetet planeras.

Sedan är det dags att packa en ny väska. Denna gång med en skottsäker väst. För en resa som går till en helt annan del av världen. Till en konfliktzon. Närmare bestämt världens farligaste plats. Som jag ska skriva ett fördjupat reportage om.

Efter det. Äntligen. Tillbaka. Hem. Monrovia.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2015-03-12 00:03