Annons

Magda Gad
Magda Gad är internationell frilansjournalist och debattör. Här tar hon med dig till världens bortglömda platser och ger dig sanningarna som politikerna inte vill avslöja. Frågor och förslag på granskningar mejlas till [email protected].

Annons
 

De tysta offren

IMG_6052

Klockan är efter midnatt. Vi står på ännu en grusväg. En kropp skymtar i mörkret. Ännu en kropp på en gata. En ung kropp. Jag måste bläddra igenom mina anteckningar för att räkna. Räkna vilket offer det är i ordningen. Vilket offer i ordningen det är för denna lördagsnatt i San Pedro Sula.

Annons

Ännu ett tyst offer. Ett offer som läggs i en brun plastpåse och körs iväg. Ett fall som aldrig kommer lösas. En polis som försöker men inte har några resurser.

Hittills har jag tänkt: Hoppas det dyker upp ett bra fall. Hoppas vi kan berätta detta på ett bra sätt. Nu tänker jag: Ge mig en mikrofon. Ge mig en högtalare. Ge mig något jag kan prata i. Ut i världen. Ge mig en megafon. Jag ska skrika i den. Jag struntar i hur jag skriker. Jag ska skrika för alla tysta offer. Tonåringarna. Barnen. De skjutna. De strypta.

Så att de äntligen hörs.

  CAFÉ på Facebook    CAFÉ på Twitter    Café på Instagram    Café på Youtube    Café på Spotify
Dela (100)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar