Magda Gad

Magda Gad

Magda Gad

Magda Gad är internationell frilansjournalist och debattör. Här tar hon med dig till världens bortglömda platser och ger dig sanningarna som politikerna inte vill avslöja. Frågor och förslag på granskningar mejlas till gad_media@hotmail.com.

Aaron är döende

Magda Gad  |  Publicerad 2015-02-15 10:13  |  Lästid: 2 minuter
centerstreet2

När jag viker av från Center Street och klämmer mig in bland plåten till Aarons kvart känner jag alltid att min hud blir för liten. Luften luktar kemikalier, skit och hopplöshet, barnen har hål där ögonen ska sitta och desperationen river. Det här är en plats där du bara vill göra en sak: fly.

Aaron gör allt för att fly. Han stjäl allt han kommer över och när han stjäl blir han slagen och sparkad och huggen med knivar och ibland machetes men han fortsätter stjäla. Han måste stjäla för att kunna fly. För att kunna köpa sitt kokain. Sitt italian white. Sitt opium. Sin marijuana. Sin tobak.

Aaron stjäl allt och han röker allt. Eldar under folie och suger i sig och tystar tomheten han har inom sig. Men vad gör man när det inte hjälper längre? När tomheten bara skriker?

* * *

Det finns inte mycket kvar av Aaron nu. För knappt två månader sedan var han runt om kinderna och tyckte att han blev snygg när han rökte kokain. Nu är han tom även på utsidan. Kinderna är tomma. Skelettet ekar i kvarten. Säkert tio kilo från hans kropp är borta.

Han fryser i sin skinnjacka och mössa fast det är 40 grader varmt.

– Jag är sjuk, säger han plågat från betongen.

– Han röker ihjäl sig, säger en annan.

– Han kommer röka tills hans dör, säger en tredje.

Kanske är det Aarons sista flykt. När den tillfälliga inte längre hjälper. När huden är för liten och skelettet tränger sig ut. Flykten som inte har något slut.

aaron
Så här såg Aaron ut för två månader sedan. 

centerstreet
Killarna som fortfarande hittar flykt i sitt kokain. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-02-15 10:24